Vill du äta våra grönsaker och nötkött året runt och stödja en värdefull biodynamisk gård i sin helhet?
Gör lantbruk i gemenskap mellan bonde och konsument!

 


Hur?

Du blir medlem i vår gård och ”plockar” varje vecka dina grönsaker, nötkött och andra produkter från gårdsbutiken eller om du så föredrar, på de olika marknader vi är med bl.a. i Kristianstad, Malmö och Åhus. För de som inte bor i närheten av gården använder vi oss av avhämtningsställe hos en av våra CSA familjer och då hämtar du där. I ditt medlemskap ingår obehindrad tillgång av de varor vi erbjuder för din familj.

Vad?

C.S.A = Community Supported Agriculture. Det är ett sätt att stödja vår gård i sin helhet och arbeta tillsammans för jorden och varandra. Syftet är att skapa ett lantbruk som kan erbjuda livgivande mat till det lokala samhället.

Hur funkar det?

Ett medlemskap i ett C.S.A. baseras på andelar. Helt enkelt: medlemmarna delar alla driftkostnader för den årliga budgeten och
på så sätt gör ni det möjligt för att gården finnas. Du som medlem binder dig för ett helt odlingsår i förväg.

Kostnader?

2021 – medlemskap kostar cirka 862 kr / månad per vuxen och barn följer med gratis. Det finns möjlighet att delta även om ni är med fler familjemedlemmar. För singelhushåll finns möjlighet att betala mindre.

Du som medlem tar varje vecka det som är din familjs behov för 1 vecka. Vårt samarbete med våra medlemmar är baserat på förtroende. På så sätt får alla medlemmar möjlighet dela gårdens överskott och då blir det jämt och ärlig fördelat.

CSA eller andelsjordbruk handlar inte om billig mat. Billig mat i vårt samhälle är vanligtvis varken näringsrik eller bra för jorden. CSA handlar om en delad vision och att ta ansvar för framtidens matförsörjning.

Ett CSA medlemskap innebär att man äter grönsaker efter säsong, men du har även möjlighet att ta extra grönsaker för att frysa in under lågsäsong.