Framdelsköttet är benigare, med grövre och kortare muskler och mer hinnor och senor. Dessa styckningsdelar bassar bäst för kokning eller gryträtter. Det är nyttigt, mjukt och smakrikt eftersom smakämnen och aromer frigörs. Entrecôte är det enda framdelsköttet som är ett bra stekkött.

Entrecôte är den bästa och möraste biten på hela framdelen som utgörs av den långa ryggmuskeln. En entrecôte är bättre ju mer marmorerad den är.

Högreven sitter i entrecôtens förlängning upp mot halsen. Muskelstrukturen med grovfibriga och många muskler innehåller hinnor, bindväv och insprängt fett. Framförallt får grytan en härlig smak och konsistens. Högreven är även god att grillsteka om den är lite marmorerad.

Märgpipa är ett stycke kokkött som är något hårdare i konsistensen och ska koka lite längre men ger då mycket bra smak ifrån sig.

Mellandelsköttet kan användas till mycket och innefattar några av de finaste delarna.

Filé sitter i svanken på djurets rygg. Tack vare den möra och mjuka konsistens har filén många tillagningsmöjligheter.

Ryggbiff består av den långa ryggmuskeln och sitter på motsatta sidan av filén. Den steks hel i ugn.

Bakdelsköttet har köttiga, fintrådiga muskler med få hinnor och passar därför bäst för stekning och grillning.

Innanlåret är den stora muskeln som sitter på insidan av baklåret. Köttet har flera användningsmöjligheter. Det innehåller omkring 3 procent fett och kan användas till alla typer av kötträtter som ett magrare alternativ.

Ytterlåret är en lång, mager muskel som sitter mittemot innanlåret . Det är lite hårdare och har grövre fibrer än övriga stekar. Ytterlåret kan behöva mer tid vid tillagningen.

Rostbiff är en mör och finfibrig stek. Den skärs benfri utmed bäckenbenet. Rostbiffen tillagas oftast helstekt.

Rosbiffslock är kappan på rostbiffen och kan tillagas på en massa vis, bland annat i grytor eller rulader.

Nötrulle är en spolformad muskel som sitter mellan innanlåret och ytterlåret och har en konsistens som liknar ytterlårets. Används strimlad eller tärnad till grytor.

Fransyska sitter mellan ytterlåret och innanlåret. Den är mager och har en bra konsistens och steks långsamt i ugnen.

Färs är ett mycket fint hackat kött i olika grovlekar.

Hamburgare mycket gott och enkelt att tillaga.