Biff Rydberg

4 personer

600 g filé, i 2 cm stora tärningar

600 g potatis av fast typ, i 1 cm stora tärningar

2 stora, gula lökar, hackade

smör till pannan

salt och nymald svartpeppar

Till servering

4 äggulor

dijonsenap

Skölj potatistärningar och koka dem i lätt saltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet och lägg tärningarna i en smord ugnssäker form och ställ in in 175 grader varm ugn. När potatisen nästan är klar sänker du ugnsvärmen till 100 graden. Stek löken mjuk i smör. Ställ in i ugnen tillsammans med potatisen.

Stek ca 200 g kött åt gången i smör i en het grillpanna på spisen. Salta och peppra och lägg köttet i en ugnssäker form. Upprepa till du har stekt allt kött. (Om du vill förbereda rätten steker du inte köttet helt klart, utan låter det steka färdigt i ugnen tillsammans med potatisen) Lägg upp kött, potatis och lök på tallriken och ställ ett halvt äggskal med en äggula i mitten på varje tallrik. Lite dijonsenap är gott till.