Kött och kikärtsgryta med couscous

4 personer

500 g fransyska, tärnad i 2 x 2 cm
1 gul lök, i stora bitar
2 msk rapsolja
2 morötter, i stora bitar
1 zucchini, i stora bitar
2 tsk salt
1 röd chili, hackad
2 tsk spiskummin, malen 
1 tsk koriander, malen
1 tsk ingefära, malen 
1 tsk gurkmeja
2 tsk salt
3 krm kajennpeppar
6 dl vatten
1 burk hela tomater
150 g djupfrysta haricot verts
1 dl persilja, hackad 

Couscous:
3 dl couscous
3 dl köttbuljong
1 dl kokta kikärter 
½ dl russin
salt och malen vitpeppar

 

Bryn kött och lök i olja. Tillsätt morötter, zucchini, kryddor, vatten och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 1 timme.

Tillsätt bönor när några minuter av koktiden återstår. Strö över persilja före servering.

Couscous:

Koka upp buljong och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter under lock. Tillsätt kikärter och russin. Hetta upp. Krydda med salt och peppar.