Het sesambiff med stekt äggris

4 portioner

500 g innanlår, strimlat
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röd chili, hackade
1 purjolök, i sneda skivor
300 g haricots verts, färska eller frysta
saft av ½ citron
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön, rostade

Äggris:
250 g jasminris
salt
1 msk smör
2 ägg

 

Koka riset och stek det i smör. Vispa ihop äggen och häll över riset under omrörning tills de stelnat.

Bryn köttet i olja i en wok eller stekpanna, lite i taget, tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök, chili, purjo och haricots verts. Fräs ca 5 minuter tills grönsakerna är knapriga.

Häll över citronsaft och smaksätt med sesamolja. Strö över sesamfrön. Servera till äggriset.