Biffstek
4 personer
4 ryggbiffar à 200 g
4 gula lökar, skivade
smör och olja till pannan
salt och nymald svartpeppar
1 nypa strösocker
vatten till skysåsen
smör till skysåsen
1 msk soja
till servering
stekt, kokt eller pressad potatis
saltgurka
frans senap
Stek löken gyllenbrun i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra lätt samt pudra över sockret mot slutet. Ställ åt sidan och håll varmt.
Banka ut biffarna lätt, salta och peppra. Hetta upp en stor gjutjärnspanna. Häll i några matskedar olja och en stor klick smör. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida, de ska vara rosa i mitten. Lägg upp dem på ett varmt fat. Vispa ur pannan med vatten och smör till en skysås.
Fräs hastigt upp löken igen och lägg upp den snyggt på eller vid sidan av biffarna. Vispa ur pannan med några matskedar vatten, tillsätt soja och skysås. Slå skyn vid sidan av biffarna och servera genast med stekt, kokt eller pressad potatis samt saltgurka och senap.