Biffstek

4 personer

 

4 ryggbiffar à 200 g

4 gula lökar, skivade

smör och olja till pannan

salt och nymald svartpeppar

1 nypa strösocker

vatten till skysåsen

smör till skysåsen

1 msk soja

 

till servering

stekt, kokt eller pressad potatis

saltgurka

frans senap

 

Stek löken gyllenbrun i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra lätt samt pudra över sockret mot slutet. Ställ åt sidan och håll varmt.

Banka ut biffarna lätt, salta och peppra. Hetta upp en stor gjutjärnspanna. Häll i några matskedar olja och en stor klick smör. Stek biffarna ca 2 minuter på varje sida, de ska vara rosa i mitten. Lägg upp dem på ett varmt fat. Vispa ur pannan med vatten och smör till en skysås.

Fräs hastigt upp löken igen och lägg upp den snyggt på eller vid sidan av biffarna. Vispa ur pannan med några matskedar vatten, tillsätt soja och skysås. Slå skyn vid sidan av biffarna och servera genast med stekt, kokt eller pressad potatis samt saltgurka och senap.